Eline Berings is goed op dreef. Nadat ze op het Vlaams kampioenschap de EK-limiet behaalde, zorgde ze zojuist in Tilburg voor een knalprestatie. Ze dook tijdens de T-Meeting voor het eerst sinds 2014 onder 13 seconden met 12″93. Die chrono is goed voor de vierde Europese prestatie van het moment. Bovendien komt Berings op die manier in de buurt van haar PR van 12″87.

Na haar 13″04 van zaterdag op het Vlaams kampioenschap, waar de omstandigheden verre van ideaal waren, werd het uitkijken naar wat de 31-jarige hordeloopster kon doen in betere omstandigheden. Die vond ze vandaag in Tilburg. Met slechts +0.1m/s meewind knalde Berings naar een chrono van 12″93. De concurrentie, de Nederlandse atlete Eefje Boons en Sarah Missinne, stonden met respectievelijk 13″27 en 13″46 niet op de finishfoto.

De duik onder 13 seconden is voor Berings een enorme opsteker, aangezien het vier jaar geleden is dat ze zoiets kon verwezenlijken. In 2015 en 2016 kwam de atlete niet in actie outdoor door twee zware blessures aan de knie. Nu lijkt ze al vroeg in een bloedvorm te verkeren. We zijn alvast benieuwd naar wat ze aanstaande zaterdag op de IFAM Outdoor uit haar benen kan schudden. Daar zal ze zich in een sterk internationaal deelnemersveld kunnen tonen.

Voor de statistici onder u: Berings liep haar PR in 2014 eveneens met een rugwind van +0.1m/s.

Owusu en Nijs ook aan het feest

Eline Berings was niet de enige Belg die mocht zegevieren in Tilburg. Bo Nijs kwam in het verspringen tot 6m14. Wat haar eerste sprong voorbij 6m betekent. Afgelopen zaterdag op het Vlaams kampioenschap moest ze met 5m88 haar meerdere erkennen in Hanne Maudens en Maité Beernaert. Op de 100m was Nijs goed voor een tijd van 11″87. Manon Depuydt, die zaterdag Vlaams kampioene op de 200m werd, deed het met 11″77 nog iets beter.

Bo Nijs – Foto: Kim Lommaert

Op de 400m horden kwam Dylan Owusu in actie. Owusu kon niet echt op stevige concurrentie rekenen en finishte na 52″50. Op het Vlaams kampioenschap werd hij tweede na Tim Rummens in een chrono van 52″21.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.