EK-finalist Arnaud Art zullen we deze winter niet aan het werk zien. Vanaf december voelde de polsstokspringer zich meer en meer vermoeid, daaropvolgend bloedonderzoek bracht klierkoorts aan het licht. Het Europees indoorkampioenschap in Glasgow (1 t.e.m. 3 maart) komt onherroepelijk te vroeg.

“Ik heb pas net de trainingen hernomen na twee maanden rust”, vertelt een ontspannen Art op het indoorkampioenschap van de Franstalige Liga LBFA. Hij is er aanwezig als supporter, aan competitie hoeft hij voorlopig niet te denken. “Het indoorseizoen blijft minder belangrijk dan het outdoorseizoen, maar toch was ik graag in actie gekomen. Als je ziet dat er indoor in het polsstokmilieu toch vaak hoog wordt gesprongen, dan piekt het toch een beetje.”

Het WK in Doha wordt zo het absolute hoofddoel voor Art, die zich gelukkig prijst dat dit mondiale toernooi uitzonderlijk laat valt. “Aangezien het pas eind september zover is, krijg ik nu zo’n zes maanden om me terdege en in alle rust voor te bereiden. Ik wil graag aansluiting maken met de top, mijn wagonnetje aanhaken. Ik geef me nog enkele jaren om mijn absolute topvorm te bereiken, maar ik wil alvast meedraaien met de besten.”