Renée Eykens heeft in het Duitse Rehlingen stevig uitgepakt op haar 800m. Ze blies niet alleen het hele deelnemersveld omver, maar liet de klok ook nog eens stoppen na 2’00″92. Hiermee voldoet ze ruim aan de beloftenlimiet (2’02″50) voor het EK in Berlijn.

Renée Eykens zakte samen met enkele andere landgenoten af naar het Duitse Rehlingen. In tegenstelling tot haar seizoensdebuut in Nederland kon ze deze keer wel rekenen op tegenstand. Eykens maakte hier meteen gebruik van en pikte haar wagonnetje aan bij onder meer de Franse Renelle Lamote en de Noorse Hedda Hynne, beiden goed voor een besttijd onder de 2’00. Na 500 meter begon Eykens aan een stevige remonte en ging iedereen voor de bijl. Lamote kon nog het langst in het zog van onze landgenote blijven, maar tegen de laatste 100 meter van Eykens was niemand nog opgewassen. De Europese beloftenkampioene vocht tot op de meet en klokte een hele sterke 2’00″92 af. De ontlading was enorm. Na haar knalprestatie in Rio bevestigt ze dat haar PR van 2’00″00 geen toevalstreffer was. Met deze sterke tijd prijkt Eykens momenteel derde op de Europese ranglijst.

Renée Eykens is de 15e Belg die zich voor het EK in Berlijn plaatst. Ze bewees vandaag meteen dat ze goed uit de voeten kan op Duitse bodem. Volgende week zien we Eykens aan het werk op de IFAM waar ze naar alle waarschijnlijkheid voor de 1500m kiest.

Pieter-Jan Hannes zakte eveneens af naar Rehlingen voor zijn eerste 1500m van het seizoen. De EK-limiet zat er voor hem vandaag nog niet in, want Hannes moest genoegen nemen met 3’43″95. Voor Berlijn wordt 3’38″10 gevraagd. Pieter Sisk ging op de 800m op zoek naar het minimum voor het WK junioren. Het tempo dat de Afrikanen oplegden was voorlopig nog te hoog gegrepen voor de jonge Belg waardoor hij geen ideaal wedstrijdverloop kreeg voorgeschoteld. 1’49″72 was de tijd die Sisk liet noteren.

Ben Broeders nam het in het polsstokspringen op tegen niemand minder dan Raphael Holzdeppe. De gewezen wereldkampioen won de wedstrijd dankzij zijn sprong over 5m62. Broeders sloeg deze hoogte over, maar faalde vervolgens driemaal op 5m72. Broeders werd zo derde met 5m52.