Hoogspringster Claire Orcel heeft zich tijdens de Franse interclubkampioenschappen verzekerd van een EK-ticket voor Berlijn. In Angoulême, een stadje in het zuidwesten van Frankrijk, verbeterde de 20-jarige Belgische zich tot 1m90. Die hoogte is net voldoende om mee te mogen naar het Europees kampioenschap.

Claire Orcel kwam vandaag voor het eerst in actie dit seizoen. Dat deed ze tijdens de Franse interclubkampioenschappen in Angoulême. Ze nam er, met succes, het hoogspringen voor haar rekening. De pupil van Thierry Briquemont verbeterde haar persoonlijk record met twee centimeter. Dat stond sinds vorig jaar op 1m88, gesprongen tijdens de Spelen voor Franstaligen in Ivoorkust.

Deze zomer mag ze zich opmaken voor een internationale ervaring in Berlijn, want met haar 1m90 voldoet ze aan het minimum voor de Europese kampioenschappen. Na haar recordsprong hield ze haar wedstrijd voor bekeken. Met Claire Orcel staat de teller nu op dertien gekwalificeerde atleten voor het EK in augustus.