Serena Capponcelli verwacht dit najaar haar tweede kindje. Hierdoor zal ze deze zomer niet aan het werk te zien zijn. Daarna wil ze er wel alles aan doen om er terug te staan. “Een comeback zie ik zeker zitten.”

De 29-jarige atlete kende een goed winterseizoen en kwam al tot 1m90 in het hoogspringen. Die hoogte deed haar dromen van deelname aan het Europees kampioenschap in Berlijn. Ze voelde dat ze er klaar voor was en dat die sprong er zeker nog eens inzat. “Ik had dit jaar heel graag deelgenomen aan het EK en vind het natuurlijk jammer dat dit niet zal lukken. Met de nieuwe regels moest ik ook al vroeger op het seizoen nog eens 1m90 kunnen springen.” De hoogspringster uit Lede koestert nog heel wat ambities om terug te keren en sluit een comeback zeker niet uit. “Ik zou zeer graag na mijn zwangerschap het hoogspringen terug willen opnemen om in de komende jaren nog enkele centimeters beter te doen dan mijn persoonlijk record.”

De van oorsprong Italiaanse hoogspringster kijkt ook uit om de Belgische nationaliteit te kunnen krijgen. “Ik zou over enkele maanden ook eindelijk Belg kunnen worden. Dat is iets waar ik toch al een paar jaar naar uitkijk. Ik kan dan ook niet wachten om mijn eerste wedstrijd te springen als Belgische atlete.”

Ook al kan Capponcelli even niet meer deelnemen aan competities, toch zal ze het hoogspringen nog blijven volgen. Ze is benieuwd naar wat de Belgische vrouwen dit jaar kunnen presteren. “De vorm van Hanne Van Hessche zit zeker goed. Ze heeft dit jaar al enkele mooie resultaten neergezet en dit belooft voor de rest van het jaar.” Verder is Capponcelli ook nog benieuwd naar wat Claire Orcel kan, volgens haar een atlete met nog heel veel potentieel. “Ik zou heel graag een competitie zien waarbij zij het opnemen tegen Nafi Thiam”, aldus Capponcelli.