De IFAM Koorts begint stilaan weer te stijgen. Op zaterdag 10 februari, over precies 6 dagen, neemt een hele rits Belgische topatleten het op tegen atleten met internationale allure op de IFAM Indoor. Nog vooraleer het atletiekfeest losbarst in de Gentse Topsporthal, blikken we in deze reeks vooruit met enkele potentiële smaakmakers. Ook enkele noorderburen zijn van de partij. Zo kruipt Laura De Witte, de voorbije zomer nog goed voor brons op het EK beloften, in haar startblokken voor de dubbele baanronde.

Dag Laura, hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“Mijn voorbereiding verliep heel goed! Samen met mijn zus Lisanne hebben we heel wat goede trainingen kunnen afwerken. We konden gelukkig twee keer aan de kou in Nederland ontsnappen. Zo trokken we voor drie weken naar Tenerife en nadien nog eens drie weken naar Barcelona om in warmere oorden te kunnen trainen. Dat was dus zeker niet verkeerd.”

Eind januari trapte je jouw indoorseizoen op gang. Hoe kijk je terug op deze wedstrijd?

“De eerste wedstrijd is altijd een beetje wennen, zeker indoor met de bochten die hier toch heel wat krapper zijn dan op een outdoorpiste. Het was dus nog even zoeken en de tijd (54″72, red.) viel bijgevolg wat tegen. Daar kan je gelukkig alleen maar van leren!”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De IFAM is altijd een goede wedstrijd met veel internationale atleten aan de start. Dit maakt het dus erg aantrekkelijk voor een atleet!”

Tijdens je laatste optreden in België zorgde je voor spektakel door een pijnlijke val. Ga je deze keer op een andere manier voor spektakel zorgen?

“Haha oeps, ja dat ging toen even verkeerd… Dat bewijst maar weer dat sprinten soms best lastig kan zijn (knipoog). Hopelijk blijf ik deze keer wel overeind om een mooie tijd neer te zetten. Elke wedstrijd waar ik start probeer ik mijn besttijd (53”65, red.) te verbeteren. Dat wordt ook zaterdag mijn doel.”

Je studeert voeding en dieetkunde. Wat is jouw voedingstip om op een wedstrijd het beste van jezelf te kunnen geven?

“Mijn belangrijkste tip: eet voldoende! Ik weet als geen ander dat het erg lastig kan zijn om voldoende binnen te krijgen als je zenuwachtig bent, maar je vraagt een flinke inspanning van je lichaam dus je hebt het echt wel nodig!”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.