Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Justine Tinck (AVLO) – Vice-Belgisch Kampioen Veldlopen Juniores- is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Justine Tinck – Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Mijn voorbereiding liep vrij moeizaam, ik ben iets vroeger dan gepland moeten stoppen in het zomerseizoen. Ik liep niet goed meer en testen toonden aan dat ik overtraind was, dit was ook de reden van het slechte EK 1500m. Ik heb na het zomerseizoen dus een rustperiode ingelast en ben dan heel langzaam beginnen opbouwen.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
Mijn eerste wedstrijd is zoals voorgaande jaren de Relays in Gent. Mijn eerste individuele cross is de CrossCup in Mol, daarna volgt Roeselare.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Dit jaar ligt de focus weer bij het EK Veldlopen, hier zou ik graag revanche nemen voor mijn slechte prestatie van vorig jaar. Ook wil ik natuurlijk mooie resultaten neerzetten op de CrossCup.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Als concurrenten verwacht ik Elise Vanderelst weer in goede doen en ook Mathilde Deswaef zal wel in vorm zitten.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Wat betreft revelaties vind ik het moeilijk om daar uitspraken over te doen, maar ik denk wel dat Hanne Verbruggen goed bezig is en een stap heeft gezet. Ook Lisa Rooms zal sterk voor de dag komen.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Bij voeding voor de wedstrijd ben ik niet zo streng als sommige andere atleten. Vaak speel ik gewoon iets licht verteerbaars naar binnen ongeveer 3 uur voor de wedstrijd. Na de wedstrijd eet ik gewoon een “normale” maaltijd, niks speciaals.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb jammer genoeg nog geen ervaringen met een Elliptigo ARC 24.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Bouchikhi Soufiane (CABW – 24 miljoen)
* Truyens Imana (CABW – 18 miljoen)
* Tinck Justine (AVLO – 16 miljoen)
* Van de Velde Tim (DUFF – 15 miljoen)
* Boulvin Dorian (CABW – 8 miljoen)
* Deswaef Mathilde (WS – 6 miljoen)
* Deflandre Clement (HERV – 6 miljoen)
* Janssens Fien (AVLO – 3 miljoen)
* Gouverneur Amaury (CABW – 3 miljoen)
* Antse Meylaerts (VMOL – 1 miljoen)
>> Als “kopmannen” van de ploeg heb ik voor Soufiane Bouchikhi en Imana Truyens gekzoen. Tim Van de Velde zal zeker vooraan te vinden zijn bij de junioren. Mathilde Deswaef en Fien Janssens zijn boezemvriendinnen en ik verwacht hen ook wel in goede vorm. Antse Meylaerts is dan weer echt een koopje naar mijn mening.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.