Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Louise Carton (ACME) – Belgisch Kampioen Veldlopen 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Op dit moment ben ik nog steeds niet gestart met mijn wintervoorbereiding. De rugklachten die mij deze zomer parten speelden, hebben zowel fysiek als mentaal veel energie gevraagd. Mijn lichaam zegt even stop. Ondertussen heb ik de 6de week rust achter de rug. Ik probeer 3 keer in de week wat rustig te lopen. De conditie is dus heel ver zoek. Toch voel ik me algemeen steeds wat beter en komt de energie langzaam terug.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Geen. Ik heb geen idee wanneer ik opnieuw kan beginnen trainen dus kan ik nog geen planning opstellen. Ik hoop toch dit seizoen nog in actie te komen.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Doelstelling nummer 1: gezond worden en me fris voelen. Op dit moment is me dat veel meer waard dan een bepaalde sportieve prestatie. Eens ik daar ben, dan kan ik weer beginnen bouwen aan een niveau waarvan ik dacht dat ik het nooit zou halen. “

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik ben vooral benieuwd naar de prestaties van Sofie en Lisa. Met haar sterke 3000m toonde Sofie deze zomer dat ze op vlak van uithouding een grote stap vooruit heeft gezet. Ik denk dan ook dat ze in het veld sterk voor de dag zal komen. Lisa heeft er eveneens een sterke zomer opzitten. Ze is heel stabiel in haar prestaties, ik zie haar hoog eindigen in de CrossCup.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Dat is een moeilijke… Aangezien ik zelf al een tijdje buiten strijd ben, heb ik weinig met anderen kunnen trainen. Ik heb dan ook geen enkel idee hoe iedereen ervoor staat. Ik vind het altijd leuk als er een sterke prestatie komt uit onbekende hoek, dus ik laat me graag verrassen. Heel veel succes (en vooral plezier) aan alle atleten!”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Mijn ontbijt is zoals elke dag havermout met fruit (op wedstrijddag enkel banaan), noten en pindakaas. Drie uur voor de wedstrijd eet ik nog licht bruin brood met pindakaas en banaan (ja, ik ben verslaafd aan pindakaas). Als het nodig is, eet ik net voor de opwarming nog een stukje banaan of een licht verteerbare koek (peperkoek of vitabis). Na de wedstrijd neem ik een recoveryshake, die heeft de ideale portie koolhydraten en eiwitten. Een stukje taart is een ideale aanvulling. “

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb er een tijdje geleden een aantal keer mee getraind. Ik vind het wel een leuke manier om alternatief bezig te zijn zonder binnen in de fitness of het zwembad te moeten trainen. Ook om wat variatie te brengen in je trainingsschema vind ik het een toffe afwisseling. Ik ben dan ook van plan om het standaard wat in te bouwen in ons programma.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Ik heb nog geen ploeg opgesteld.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.