De Spaanse hoogspringster Ruth Beitia stopt met atletiek. De olympisch kampioene en tevens generatiegenoot van Tia Hellebaut houdt de topsport op 38-jarige leeftijd voor bekeken. Dat kondigde ze vandaag aan op een persconferentie in haar geboortestad Santander.

Ruth Beitia kan zeer tevreden terugblikken op haar rijkgevulde carrière. In 2007 zette ze het Spaanse record op 2m02, haar hoogste sprong. Tot op heden is ze nog steeds de enige Spaanse atlete die over de twee meter kon springen. Daarnaast heeft ze ook nog eens vier Europese titels en een olympische titel op haar palmares staan.

Het enige wat nog ontbrak was een wereldtitel, en daar slaagde ze ook afgelopen zomer niet in. In Londen strandde ze op een twaalfde plek. Op een persconferentie kondigde ze vandaag emotioneel aan dat ze het hoogspringen voor bekeken houdt. Een van de redenen zijn de vele blessures. “Ik ben met mijn lichaam iets te vaak over de grens gegaan”, verklaarde ze.