Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Imana Truyers (CABW) – 3e op het BK Veldlopen 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Imana Truyers – Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik kende een tegenvallende zomer, die ik vrij vermoeid gestart ben wegens de reis naar Rwanda voor mijn project “Thousand Hills of Hope”, plus de combinatie met mijn job als verpleegkundige, het gaan samenwonen (de verhuis) en de zomertrainingen. Langs de ene kant een spijtige zaak op sportief vlak, maar op wat ik op poten heb kunnen zetten ben ik ook best wel trots. Toch ben ik altijd wel rustig bezig gebleven gedurende de hele zomer en dit zorgt er nu mee voor dat ik de wintervoorbereiding zeer fris kon aanvatten. Het verloopt dus zeer goed, ik heb me op enkele wegwedstrijden kunnen testen en het geeft me vertrouwen om de winter in te gaan.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
Ik ga de volledige CrossCup afwerken en waar mogelijk plannen we nog enkele crossen in Nederland, ik loop daar namelijk heel graag. Deze keer beëindig ik evenwel het jaar niet in Soest, maar ga ik voor een snelle wegwedstrijd van 5 kilometer in het Duitse Trier.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik heb vele mooie jaren kunnen lopen onder AV Toekomst maar ik heb er nu voor gekozen om een vernieuwende stap te zetten in mijn loopcarrière, dit in een nieuw clubtruitje. Samen met de ondersteuning van CABW zie ik mogelijkheden om mijn atletiekcarrière verder te ontplooien en hoop ik de komende jaren dan ook om dit te kunnen omzetten in nog betere resultaten. Los daarvan wil ik het beter doen in het klassement dan de voorbije twee jaren, plus meer internationale wedstrijden afwerken om zo de nodige ervaring op te doen. Ik heb alleszins 10 december (EK cross, red.) al in het rood in mijn agenda aangestipt.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“We zijn met een aantal geduchte tegenstanders bij de vrouwen. Het zal een spannende strijd zijn, tot op de finale van de CrossCup. Ik heb er alvast weer heel veel zin in!”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik hoop dat iedereen op zijn eigen manier een revelatie mag zijn tijdens het veldloopseizoen.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Ik hou graag van afwisseling, daarom heb ik ook geen specifieke vaste maaltijd voor een wedstrijd. Aangezien de CrossCup-wedstrijden pas starten rond 13u30 à 14u00, ontbijt ik later dan normaal. Ik zorg ervoor dat ik voldoende energie kan opnemen (d.m.v. voeding dat goed verteerbaar is). Ook aan voldoende drinken besteed ik de nodige aandacht, liefst ook met de nodige dosis koffie (liefst van Rwandese koffiebonen). Een banaan is dan zowat het laatste dat ik zou eten 3 à 4 u voor de wedstrijd zelf. Na de race eet ik graag een pasta en probeer ik voldoende verloren vocht opnieuw aan te vullen met sportwater van AA Drink. Na een piekwedstrijd ga ik heel graag uit eten!”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb geen ervaring met een ElliptiGO. Het lijkt alleszins veel leuker dan binnen een alternatieve training te moeten doen.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
>> Ik heb helaas nog geen Megaspike-ploeg ingeschreven, maar ik duim voor iedereen op een goede winter(editie)!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.