De Structabo CrossCup Relays in Berlare schoten gisteren het veldloopseizoen op gang. Aan het Donkmeer in Berlare verzamelden de beste afstandslopers van ons land om er in teamverband te knokken voor de eerste punten in de CrossCup. Bij de vrouwen trok VITA duidelijk aan het langste eind. Het mannenteam van OEH mocht dan weer voor de zesde opeenvolgende keer het zegegebaar maken. Hieronder verzamelen we reacties van de prominenten.

Hanne Verbruggen – Slotloopster VITA – Eerste plaats

Hanne Verbruggen – Foto: Golazo

“Ik wist op voorhand niet dat de top drie mogelijk was voor ons team. Zelf ben ik goed in vorm, maar je bent natuurlijk afhankelijk van je team. Mijn trainer had vooraf gezegd dat we kans maakten op de overwinning. Ik liep snel aan de leiding en natuurlijk was ik niet van plan om die positie af te geven. De komende weken worden druk aangezien ik naast de CrossCup-manches ook een marathonvoorbereiding afwerk. Begin december hoop ik in Valencia in de buurt van 2u32 te lopen.”

Imana Truyers – Tweede loopster CABW – Tweede plaats

“Ik was al heel blij dat ik vandaag (gisteren; red.) gewoonweg kon starten, want op de Ekiden liep ik een vrij zware contractuur op in de kuit. Daardoor heb ik de voorbije week niet veel kunnen trainen. Het euvel is helaas nog niet volledig van de baan, maar toch wou ik graag lopen voor mijn club. Heelhuids aankomen was vandaag echter wel het belangrijkste doel. Toen ik de andere dames voelde komen zat ik helemaal niet op mijn limiet, maar ik wou niet te veel forceren. In de bochten heb ik weinig risico’s genomen en ook in het zand heb ik tijd verloren omdat ik niet volledig kon doorduwen. Het was leuk dat we met mijn club CABW toch nog als tweede het podium op konden.”

Veerle Dejaeghere – Startloopster AVR – Derde plaats

“Ik had gehoopt dat Hanne en Evy heel wat zouden goedmaken, maar ik ben echt wel trots op mezelf en het team om hier op het podium te staan. Het kriebelt wel, zeker omdat ik vorige week ook de Ekiden heb gelopen. Door zo’n momenten wil ik opnieuw meer trainen en wedstrijden lopen, maar maandag was er een personeelsvergadering op het werk en dan sta je meteen weer met de voetjes op de grond. Ik heb wel enorm genoten van vandaag.”

Hugo Hay – Tweede loper OEH – Eerste plaats

“Het is vlot verlopen. Ik voel me nog niet supersterk, maar dat is logisch, aangezien we nog niet enorm veel gewerkt hebben. Ik heb nergens last van gehad, wat ook al deugd doet, doordat ik vorig jaar op de sukkel was met mijn hamstrings. Iedereen heeft genoten van vandaag durf ik te stellen, maar Isaac (Kimeli; red.) heeft mijn job een stuk gemakkelijker gemaakt door de stok als leider af te geven.”

Robin Hendrix – Slotloper OEH – Eerste plaats

“Het blijft een bewijs dat we telkens met een sterk team aan de start komen. Ik heb sinds het WK in Doha relatieve rust genomen. Door mijn lessen heb ik me op school gefocust. Sindsdien ben ik rustig aan het trainen. Ik heb echter in het verleden bewezen dat ik zonder veel trainingsarbeid wél sterk voor de dag kan komen. Ik mik dit jaar niet op een individuele deelname op het EK veldlopen, maar ik zou geen neen zeggen tegen een deelname aan de mixed relays.”

Pieter Sisk, John Heymans, Guillaume Grimard – DCLA – Tweede plaats

“Ik wist dat John (Heymans; red.) heel sterk was, aangezien we sinds kort deel uitmaken van dezelfde trainingsgroep. We trekken ons op aan elkaar tijdens de trainingen. Pieter (Sisk; red.) heeft ons in een zetel afgezet. Het was een beetje verwarrend om de stok zo snel te krijgen, aangezien de omroeper de twee teams van DCLA door elkaar had gehaald. Zowel Guillaume als ik hebben vervolgens onze eigen wedstrijd proberen lopen. Het podium is natuurlijk zalig voor ons erg jonge team.”

Isaac Kimeli en Pieter Sisk – Foto: Golazo