Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Dieter Kersten (ADD) – 3e op het BK Veldlopen 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Alain Sennesael

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Mijn voorbereiding is voor een keer eens minder goed verlopen. Na mijn rustperiode – die begon net na het EK voor beloften – heb ik opnieuw enkele weken goed getraind. Maar net op het moment dat ik me weer in goede doen voelde, kreeg ik wat last aan de lies. Dit bleek later een overbelasting aan het schaambeen te zijn. Ik ben dus opnieuw genoodzaakt om enkele weken alternatief te trainen.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Hierdoor zal ik jammer genoeg de Ekiden en de eerste 2 Easykit CrossCup-manches (Relays in Gent en de cross in Mol) missen. Roeselare staat normaal gezien wel op het programma, jammer genoeg niet met de intentie om me te kwalificeren voor het EK, maar wel om eens te kijken waar ik sta qua niveau. Na Roeselare staan ook de nog resterende CC-manches geprogrammeerd.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik heb geen al te hoge verwachtingen voor het eerste deel van het veldloopseizoen. Na nieuwjaar zou ik graag weer als vanouds presteren. “

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik hoop dat al mijn rechtstreekse tegenstanders een goed winterseizoen zullen beleven. Ik voorspel dit jaar heel wat spanning, want met de toppers van vorige winter en daarbij Bashir, Hannes en Naert staat de hele Belgische top van afstandslopers oog in oog met elkaar! Bovendien hoop ik dat de sterke beloften stuk voor stuk een goede cross lopen in Roeselare zodat ze met een sterke ploeg kunnen afzakken naar het EK. Daar zie ik ze zeker, net zoals vorig jaar, meespelen voor de teammedailles!”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Een echte ‘nieuwe’ naam denk ik niet dat we zullen leren kennen. Ik denk wel dat Oussama Lonneux op de langere afstand ook mooie dingen gaat laten zien, net zoals Robin Hendrix.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“De dag voor de race eet ik meestal wat pasta, maar overdrijven doe ik zeker niet. Op de dag van de wedstrijd hou ik het simpel, meestal is dit gewoon een paar boterhammen/sandwiches met wat beleg. “

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Momenteel heb ik van Elliptigo Belgium een toestel ter beschikking gekregen om er de komende weken mee te trainen. Dit komt natuurlijk op het ideale moment, want zo kan ik op de best mogelijke manier alternatief trainen.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Pieter-Jan Hannes (OLSE – 20 miljoen)
* Lisa Rooms (AVLO – 17 miljoen)
* Charlotte Van Hese (AVLO – 12 miljoen)
* Robin Hendrix (OEH – 11 miljoen)
* Jennen Mortier (RCG – 10 miljoen)

* Femke Speelman-Rooms (ATAC – 7 miljoen)
* Jeroen Hendrikx (RESC – 7 miljoen)
* Pieter-Jan De Bosscher (AVLO – 7 miljoen)
* Charlotte Sijmens (DCLA – 5 miljoen)
* Paulien Nelissen (ACA – 4 miljoen)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.