Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Isaac Kimeli (OEH) – Europees Kampioen Veldlopen bij de beloften 2016 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Goed, maar we zijn wel nog maar ruim 2 weken bezig na mijn vakantie in Malaga. Maar de conditie is eigenlijk al dik in orde in tegenstelling tot vorig jaar. Ik ben dit jaar tijdens mijn vakantie ook driemaal per week blijven lopen en dat geeft een enorm verschil.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
Relays, Roeselare, EK Veldlopen, Hannuit, ECCC in Portugal met OEH, Rotselaar en BK veldlopen. Eventueel ook nog Edinburgh indien ik me hiervoor kan plaatsen.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik wil allereerst een goed crossseizoen draaien in de CrossCup zonder te veel energie te verspelen en zonder blessures.  De focus ligt op het werken aan mijn snelheid & kracht in functie van de zomer waar het hoofddoel het EK in Berlijn zal worden.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik verwacht dat dit jaar iedereen aan de start zal verschijnen van het veldloopseizoen. Bashir, Soufiane, Jeroen en misschien Simon zullen mijn grootste tegenstanders worden.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik verwacht dat Lisa dit jaar de stap zet naar de top in België. Verder zie ik vooral Sofie Van Accom een sterk seizoen draaien en misschien ook Imana Truyers. Tenslotte is Astrid Verhoeven op training ook heel goed bezig en verwacht ik dat ze naar het einde van de winter mooie dingen kan laten zien. Bij de mannen verwacht ik dat Simon dit jaar helemaal de stap zal zetten naar de top aangezien hij op training al een sterke indruk geeft. Verder zie ik Robin dit jaar dezelfde stap zetten die Simon vorig jaar gemaakt heeft. Tenslotte bij de youngsters denk ik dat Dries De Smet en Tim Van de Velde hele mooie prestaties zullen realiseren.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Voor de wedstrijd niets speciaals, meestal gewoon witte rijst en pasta met wat groentjes. Na de wedstrijd meestal Afrikaans zoals Ugali bijvoorbeeld met wat kip erbij.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Neen, daar heb ik geen ervaring mee.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Simon Debognies (OEH – 20 miljoen): omdat ne flyer is aka de Tank
* Lisa Rooms (OEH – 17 miljoen): braaf meisje en heel goed bezig op training
* Astrid Verhoeven (OEH – 15 miljoen): loopt te stralen op training van geluk, gaat potten breken
* Ismael Debjani (CABW – 13 miljoen): man voor de korte crossen
* Robin Hendrix (OEH – 11 miljoen): omdat ne brave jongen is
* Pierre Denays (USTA – 7 miljoen): le kiné, en gaat mee op stage naar Zuid-Afrika
* Febe Pardaens (ACP – 5 miljoen): maakt lekkere koekskes en vrouw voor de korte crossen
* Joris Keppens (OEH – 4 miljoen): kan het goed uitleggen, maar ook nen brave jongen hoor
* Paulien Nelissen (ACA – 4 miljoen): Gokje en mogelijke verrassing dit seizoen
* Nele Tordeur (OEH – 1 miljoen): puntjes voor de Relays
>> Iedereen veel plezier en hopelijk dikke prijzen!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.