Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Vanessa Scaunet (CABW) – ex-Belgisch Kampioene Veldlopen bij de juniores – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Alain Sennesael

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“De voorbereiding verliep tot nu toe heel goed. Ik ga ook nog op stage naar Lanzarote om me verder voor te bereiden op het komende winterseizoen. Het is ondertussen al een tijdje gelededen dat ik nog echt goed gelopen heb, maar ik voel mij steeds beter worden.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“De CrossCup Relays zal mijn eerste wedstrijd zijn, nadien werk ik waarschijnlijk nog de andere manches af. Alles zal ervan afhangen wanneer ik klaar ben om de « echte » wedstrijden aan te vatten, daarom ook dat mijn planning nog niet helemaal vastligt.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik voel mij echt weer « de oude » worden en verwacht dan ook dat ik deze winter wat weerstand kan bieden aan de andere meisjes. Vorige winter heb ik aan de kant gestaan, deze winter wil ik er weer volledig voor gaan. Ik ben enorm gemotiveerd en ik heb al veel zin in de eerste wedstrijden. Als alles zoals gepland gaat, hoop ik op een EK-selectie. Ik ga dan ook hard werken om er in Roeselare te kunnen staan!”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik verwacht dat iedereen zich goed aan het voorbereiden is en dat ze ook allemaal het beste van zichzelf willen geven deze winter. De wedstrijden zullen dan ook een echte strijd worden. Ik kijk er alvast naar uit!”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik denk dat Renée Eykens wel een sterke winter gaat lopen. De voorbije jaren liep ze niet zo heel veel veldlopen, maar dat staat nu blijkbaar wel duidelijk op de planning. Uitkijken naar haar dus!”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Witte boterhammen met confituur of banaan en kaneel voor de wedstrijd, een recovery shake na de wedstrijd. En ‘s avonds als beloning soms een pizza :-) “

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ja, ik heb al ervaring met een ElliptiGO. Ik vind het een heel leuk toestel, zeker fantastisch als alternatieve training. Een echte aanrader!”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Soufiane Bouchikhi (CABW – 24 miljoen)
* Jean-Pierre Weerts (WACO – 14 miljoen)
* Vanessa Scaunet (CABW – 10 miljoen)
* Nanouk Stevens (ACW – 10 miljoen)
* Barbara Maveau (AVR – 10 miljoen)
* Mathijs Casteele (KKS – 9 miljoen)
* Goele Truyers (AVT – 7 miljoen)
* Ward D’hoore (HAC – 6 miljoen)
* Jolien Van Hoorebeke (RIEM – 6 miljoen)
* Ward Leunckens (ABES – 4 miljoen)
>> Ik hoop dat ik voor één keer goed ga scoren met mijn ploeg. Ik ben duidelijk niet zo goed in het opstellen van een team als ik naar de voorgaande edities kijk. Maar deze keer wil ik het goed doen! Ik heb gekozen voor een mix van jeugd & senioren die aan de CrossCup deelnemen en anderen die ook regionaal lopen.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.