Met 2m17 als hoogste sprong van het seizoen, kan Bram Ghuys onmogelijk tevreden zijn. Verschillende fysieke kwaaltjes strooiden roet in het eten, en die resulteerden vooral in een gebrekkig zelfvertrouwen. Dat vertelde hij op atletiek.be.

“De wintervoorbereiding ging al compleet de mist in door een zware enkelblessure. Ik liep grote achterstand op, maar raakte vooral veel vertrouwen kwijt”, doet Bram Ghuys/OEH zijn verhaal. “De eerste wedstrijd was met 2m11 niet slecht, omdat ik met verkorte aanloop sprong en slechts één technische training achter de rug had. Maar daarna speelde de voet weer op, moest ik rust nemen, en daalde het vertrouwen.”

Het patroon herhaalde zich verschillende keren: opbouwen, weer last krijgen, terug gas moeten terugnemen. “Behalve die voet ging het wel goed, tot er nog een ijzertekort en een virale infectie bovenop kwamen, weer een tegenslag. De laatste maand van mijn seizoen ging het weer in de goeie richting, maar vooral op de lagere hoogtes. Als het hoger ging, miste ik zelfvertrouwen, en liet ik het mentaal afweten.”

Nu is het voor Bram even tijd voor rust, ook hier: vooral mentale rust. “Ik wil mijn hoofd leegmaken en aan mijn vertrouwen werken met de sportpsycholoog. Een jaar om snel te vergeten, maar wel om goeie lessen uit te trekken.”