Bram Ghuys heeft op een meeting in Frankrijk een stevige opener neergezet. Op de 13e Meeting National de Hauteur won onze Belgische hoogspringer en kwam hij heel dicht bij de EK-limiet voor Glasgow. Na een minder EK outdoor in Berlijn is Ghuys uit op revanche.

Bram Ghuys heeft zijn jaar 2018 in schoonheid weten af te sluiten. Enkele dagen geleden, op 29 december om precies te zijn, startte hij het indoorseizoen met een meeting in Frankrijk. “Ik ben het nieuwe seizoen met een goede vorm gestart. De wedstrijd ging zeer vlot, ik bleef foutloos van 2m10 tot en met 2m22. Op 2m26 was mijn tweede poging zeer verdienstelijk. Zonder dat klein tikje met de benen bleef de lat liggen.” Hij won de competitie van de Pool Norber Kobielski.

Geen slechte opener voor Ghuys, zeker als je weet dat zijn indoorrecord op 2m23 staat. Voor het EK indoor in Glasgow wordt echter 2m26 gevraagd. “Ik heb mijn zinnen daar wel op gezet. Op het EK outdoor in Berlijn, waar ik in de kwalificaties strandde, ben ik onder de verwachtingen gebleven. Nadien heb ik snel de knop kunnen omschakelen. In Glasgow wil ik mijn persoonlijke revanche halen. Ik wil er laten zien dat ik ook op het hoogste niveau mijn beste sprongen kan neerzetten.”

Dit weekend komt Bram Ghuys opnieuw in actie tijdens het provinciaal indoorkampioenschap.