Bram Ghuys heeft in Nieuwpoort een hoogte van 2m26 overschreden en mag zich zo klaarstomen voor het EK in Berlijn. Op het Belgisch kampioenschap vorig weekend kwam Ghuys al tot 2m24, maar miste nadien nipt op de EK-hoogte. 2m26 betekent ook een nieuw persoonlijk record voor de hoogspringer. Het vorige bedroeg 2m25 en stond al sinds 2016.

Vorige week moet deugd gedaan hebben voor Bram Ghuys. Na een sterk seizoensbegin draaide het de voorbije weken niet meer zo vlot voor de atleet van OEH. Op het BK van vorige week ging het met 2m24 plots weer wel heel hoog waardoor het vertrouwen en geloof in een eerste EK-deelname bij de senioren weer toenam. Het was woensdag in Ertvelde dan ook uitkijken naar wat Ghuys daar uit zijn benen kon toveren, maar met 2m07 kon hij niet overtuigen. Vandaag klopte de puzzel wel en zweefde Ghuys vlotjes over 2m26. Nadien volgden nog pogingen op 2m30, maar de lat ging driemaal tegen de grond.

Bram Ghuys is zo de 34e atleet die zich plaatst voor het EK dat op 6 augustus van start gaat. Na twee deelnames aan Europese kampioenschappen bij de beloften mag hij voor het eerst concurreren met de beste senioren uit Europa.

https://www.instagram.com/p/BlQQJz7FyZ_/?utm_source=ig_web_copy_link