Na gisteren het goede nieuws te hebben vernomen dat Eline Berings alsnog naar het WK mag gaan, viel er vandaag een nieuwe naam uit de bus. Meerkampster Hanne Maudens kreeg vandaag een heuglijk telefoontje van de federatie dat ook zij naar Londen mag gaan. Ze zal er aan de zijde van Nafi Thiam strijden op de zevenkamp.

Hanne Maudens heeft er zopas het EK voor beloften opzitten. Dat kampioenschap ging iets minder wegens ziekte. Ze kon wel twaalfde worden in het verspringen maar koorts zorgde er wel voor dat ze moest opgeven in de zevenkamp. Begin augustus krijgt ze een nieuwe kans. Die heeft ze te danken aan haar uitstekende prestatie in Götzis. Ze behaalde daar met 6113 punten een straf nieuw persoonlijk record, maar dat bleek niet voldoende voor Londen. De WK-limiet stond namelijk op 6200 punten.

Na de ranglijsten uit te zuiveren vond de IAAF de prestatie van Hanne Maudens wel voldoende voor een WK-ticket. Zo krijgen we na Eline Berings nog een vrouw in de nationale selectie. Die telt ondertussen 13 individuele atleten én een 4x400m-ploeg.