Het was al knap dat beide ploegen van de 4x100m in de finale stonden op het EK voor junioren in Grosseto. Tijdens die finale deden de vrouwen het beter dan hun mannelijke collega’s. Vanuit baan acht liepen Laures Bauwens, Dominique Tchapda, Lucie Ferauge en Hanne Claus naar de zesde plaats in een meer dan degelijke 45″28. De mannen, met Marvin Nicque, Kobe Vleminckx, Jordan Paquot en Nathan Kapenda, hadden minder geluk met hun baanindeling. Vanuit baan één maakten ze er het beste van. Het werd een achtste plaats in 40″82.

“Er kwam toch een extra portie stress bij tijdens de finale. Bovendien waren de twee wedstrijden wel heel erg kort na elkaar, maar ja dat is voor iedereen hier. De wissels waren opnieuw goed. We kunnen dus zeker niet ontevreden zijn met die zesde stek. Een snellere tijd was mooi geweest, maar die finaleplaats op zich was al knap”, besloot het viertal bij de vrouwen.

“Het ging sowieso moeilijk worden om vanuit die baan naar een betere tijd te lopen dan tijdens de reeksen. Bovendien dook er plots een discuswerper op in onze baan, waardoor ik (Kobe Vleminckx; red.) maar nipt een valpartij kon vermijden. Hierdoor viel onze sneltrein even stil. Dat was in de reeksen niet het geval. We kunnen echter met een BR naar ons land terugkeren. We mogen dus zeker tevreden terugblikken. Vanavond mag de riem er even af”, aldus het kwartet.

Van links naar rechts: Paqout – Vleminckx – Nicque en Kapenda