Dylan Owusu heeft zich op de 400 meter horden verzekerd van een plaats in de halve finales. Owusu was goed weg en overschreed als één van de snelsten de eerste horde. Na 200 meter had hij een mooie voorsprong op de anderen, maar die werd stelselmatig kleiner bij het ingaan van de laatste rechte lijn. Het werd nog spannend met drie atleten die een stevige versnelling uit de benen wisten te schudden. Owusu werd op de finish nog net voorbijgesneld door de Brit Alex Knibbs maar verzekert zich wel relatief makkelijk van de volgende ronde. Zijn 51″25 was de zesde tijd onder alle deelnemers.

“Ik ben zeer tevreden met de manier waarop ik mijn wedstrijd heb gelopen in deze moeilijke omstandigheden. Ik ben agressief gestart en kon daarna goed doortrekken tot in de bocht. Daar liep het nog even fout, maar ik kon de schade al bij al beperken. Ik voel me fris en klaar om te knallen in de halve finales. Ik hoop op betere omstandigheden en dan zien we wel waar we uitkomen”, klonk het bij de Gentenaar.