Dylan Owusu heeft zich verzekerd van het EK voor beloften op de IFAM. Owusu legde zijn 400m horden af in 51″09, acht honderdsten beter dan de limiet van 51″17.  Voor de Gentenaar wordt het zijn vierde internationale kampioenschap.

De afgelopen weken moest Dylan Owusu duidelijk ritme opdoen op de lage horden. Bovendien kon hij nooit in ideale omstandigheden een wedstrijd afwerken. Met een seizoensbeste van 52″25 was er nog werk aan de winkel, aangezien de EK-limiet 51″17 bedraagt. Op de IFAM kwam er echter verandering in de zaak. Gesteund door de ideale omstandigheden en vrienden en familie wist de atleet van RCG net onder de limiet te blijven met 51″09.

De ontlading was groot bij de hordeloper, die vorig jaar niet kon deelnemen aan een internationaal kampioenschap. Afgelopen winter blesseerde hij zich nog op de IFAM Indoor, waardoor hij een kruis moest maken over zijn winterseizoen. De overstap naar trainer Patrick Himschoot zorgde echter voor een nieuwe boost, mét resultaat: Owusu mag voor de vierde keer naar een internationaal kampioenschap voor ons land.

De komende weken gaat de 21-jarige atleet op zoek naar een verbetering van zijn PR van 50″94.