Op het EK voor beloften heeft Dylan Owusu zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400 meter horden. In de halve finale botste Owusu op enkele sterke atleten die het rechtstreeks finaleticket van hem afsnoepten. De twee tijdssnelsten maakten eveneens aanspraak op een plaats bij de beste acht. Owusu zag met nog enkele meters te gaan dat hij ook daar geen aanspraak op kon maken en liet het op zijn beloop. Hij klokte uiteindelijk 53″55.

Dylan Owusu startte nochtans goed, maar zag de Brit Alex Knibbs in de baan onder hem er als een bezetene vandoor gaan. De Brit lag daardoor na 100 meter al op gelijke hoogte met Owusu en ging er niet veel later ook voorbij. Onze landgenoot probeerde met man en macht om toch in zijn spoor te blijven. Dat leek de genadesteek voor hem, want die inspanning kostte hem veel krachten. Na 300 meter had Owusu niet meer de energie om te versnellen waardoor hij de anderen moest laten gaan. Met nog één horde te gaan was het duidelijk dat Owusu niet meer in aanmerking zou komen voor een finaleplaats waardoor hij al uitbollend over de finish kwam in 53″55.

 

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.