Dylan Owusu was één van de jonge Belgen die op de IFAM zijn ticket naar het EK voor beloften behaalde. Owusu liep naar 51″09 op de 400m horden. De limiet voor het EK bedraagt 51″17. Voor de Gentenaar wordt Gävle zijn vierde internationale kampioenschap nadat hij eerder kon deelnemen aan het WK en EK voor junioren en het EK voor beloften.

“Ik moet zeker tevreden zijn, aangezien ik afgelopen winter op de IFAM Indoor nog geblesseerd uitviel. Ik voel echter dat het nog beter kan. De komende weken ga ik goed trainen, want ik moet mijn PR (50″94; red.) echt wel kunnen verbeteren. Mijn limiet heb ik zowel te danken aan mijn huidige coach Patrick Himschoot als aan mijn voormalige coach Philip Gilson. Donderdag kom ik zeker in actie op het Vlaams kampioenschap”, vertelde Owusu. Een babbel met de atleet van RCG kan u hieronder bekijken.