Er komt maar geen einde aan de hegemonie van RESC bij de mannen. In het Koning Boudewijnstadion kon de Waalse club liefst voor de vijfde maal op rij zegevieren. Met maar liefst 46 punten voorsprong op de tweede (DCLA) was de buit zelfs al voor de afsluitende aflossingen binnen.

De namiddag begon reeds goed voor Excelsior (RESC). In het hamerslingeren en de 400mH werden ze twee keer tweede, goed voor 22 punten en de leidersplaats. Die koppositie gaven ze nooit meer uit handen, waardoor het al vroeg uitkijken was naar wie de tweede en derde plaats in de wacht zou slepen.

VAC bevond zich in het begin lang in de degradatiezone, maar dankzij een straffe reeks op het einde wisten ze zich toch nog in de middenmoot te begeven. Wie wel afscheid moet nemen van de hoogste afdeling zijn CSF en ACME. Zij konden niet overtuigen en werden met voldoende achterstand achtergelaten op de elfde en twaalfde plaats.

Wat de individuele prestaties van de atleten betreft moeten we vooral Tuur Bras van dichtbij bekijken. Hij won voor de club OEH de 400mH in 52”41. Die tijd volstaat net om deze zomer deel te nemen aan het EK voor junioren in Grosseto. De EK-limiet staat namelijk op 52”59. In een zeer tactische 800m kon Isaac Kimeli eveneens de volle buit halen voor OEH. Hij won met 1’49”98 in een prangende sprint van Peter Callahan (1’50”02). Maar liefst vijf atleten wisten binnen de seconde van de winnaar te finishen.

Ook straf is de prestatie van Tarik Moukrime voor zijn club RESC. Hij liep de hele wedstrijd alleen en won in een niet onaardige 3’42”71. Belofte Viktor Benschop (KAAG) kwam als tweede over de meet in een mooie 3’46”89. Soufiane Bouchikhi won de 3000m in 8’01”99 en zorgde er mee voor dat zijn club CABW derde werd.

Op de 110mH kon de jonge Fransman Dylan Caty (RESC) Dario De Borger (VAC) en Denis Hanjoul (DCLA) aftroeven. Jonathan Sacoor drukte dan weer ferm zijn stempel op de 400m. Hij won in 47”46, bleef daarmee slechts zeven honderdsten boven de EK-limiet voor junioren, en verwees Belgian Tornados Robin Vanderbemden en Antoine Gillet respectievelijk naar de plaatsen twee en drie. Thomas De Bock kon met zijn overwinning op de 5.000m eveneens dertien punten toevoegen aan het totaal van OEH.

Ben Broeders won met 5m50 het polsstokspringen voor DCLA. Corentin Campener ging dan weer voort op de positieve flow van RESC en won het verspringen voor Vincent Stas, Cedric Nolf en Mathias Broothaerts.

De individuele uitslagen vindt u hier, het clubklassement vindt u hieronder.