De Koninklijke Belgische Atletiekbond KBAB heeft beslist om alle competities af te gelasten tot en met 10 mei. Daardoor verdwijnen onder meer de provinciale kampioenschappen en de interclub van de kalender. Die wedstrijden worden niet uitgesteld. Vanaf 11 mei kunnen er, afhankelijk van de op dat moment geldende overheidsmaatregelen, mogelijk wel wedstrijden worden georganiseerd.

De KBAB laat weten dat afgelaste wedstrijden niet worden uitgesteld. Het herplannen van geannuleerde Belgische kampioenschappen kan mogelijk wel nog. Het is opvallend dat er geen uitstel volgt van bijvoorbeeld de interclub, maar resoluut gekozen wordt voor een afgelasting. Dat in tegenstelling tot vele grote competities die op zoek gaan naar een nieuwe datum. Of er vanaf 11 mei opnieuw aan competitie kan worden gedaan, is voorlopig een groot vraagteken. Veel zal daarom ook afhangen van de nieuwe overheidsmaatregelen rond het coronavirus.

Gery Follens: “Kalender zou overvol zitten”

Gery Follens, voorzitter van de Vlaamse Atletiekliga, motiveert de beslissing van de KBAB. “We streven naar een consequente beslissing in verband met het afgelasten van wedstrijden. Door een overvolle kalender zouden organisatorische problemen kunnen ontstaan en dat willen we logischerwijs vermijden. Voorlopig kunnen Belgische kampioenschappen een uitzondering vormen, aangezien hier het voordeel van de ranking voor topatleten meespeelt”, aldus Follens.