In 2021 ondergaat de interclub op nationaal niveau een heuse metamorfose. De grootste wijziging is het feit dat er in dat jaar wordt gestart met een gemengde competitie. Bovendien zullen er nationaal maar liefst 16 clubs strijden, weliswaar in een zogeheten Super en First League met telkens acht ploegen.

Het hing al even in de lucht, maar het nieuws is nu ook bevestigd: vanaf 2021 zal de interclub op nationaal niveau een gemengde competitie worden. Mannen en vrouwen zullen zo samen de strijd op clubniveau kunnen betwisten. De 16 beste Belgische clubs zullen worden onderverdeeld in een Super League en First League met telkens acht deelnemende clubs. Dat zijn in totaal dus vier clubs meer dan de 12 teams die in 2020 deel uitmaken van de hoogste afdeling in ons land.

De resultaten van de komende interclub zullen de doorslag geven met het oog op een deelname aan de Super en First League. Op een officiële uitleg rond het optellen van de punten is het voorlopig wachten. Waarschijnlijk zal er aan de hand van een bepaalde tabel rekening gehouden worden met de optelsom van clubs die deel uitmaken van verschillende afdelingen. In 2019 was het Brusselse RESC zowel bij de mannen als bij de vrouwen oppermachtig.