De aftrap van het veldloopseizoen is ondertussen gegeven. De atleten die aan het indoorseizoen deelnemen, moeten voorlopig nog even geduld uitoefenen. Zopas zijn de Belgische limieten bekend gemaakt, dus diegenen die internationale ambitie koesteren, kunnen al even een kijkje nemen wat hen te wachten staat. Het EK indoor loopt van 3 tot 5 maart 2017 en vindt plaats in de Servische hoofdstad Belgrado.

Aangezien deelname van de Russische atleten nog onzeker is, heeft de KBAB beslist twee criteria vast te leggen. Als blijkt dat de Russische atleten niet mogen deelnemen aan het EK, wordt de eerste kolom gehanteerd, mogen de Russen wel deelnemen, dan moet er voldaan worden aan de tweede kolom. De selectieperiode loopt van 1 december 2016 t.e.m. 26 februari 2017.

Vastleggen in volledig scherm 27102016 163009