Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Jeroen Hendrikx (RESC) – 3e op het BK 5000m A.C. 2016 –  is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Jeroen Hendrikx - Foto: Peter Wagemans
Jeroen Hendrikx – Foto: Peter Wagemans

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik heb tijdens de laatste drie weken van augustus genoten van een geweldige rustperiode. Sindsdien ben ik terug rustig begonnen met de trainingsopbouw. Ik heb de benen eens getest tijdens Dwars door Hasselt en dat verliep al redelijk goed.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Het mag misschien als een verrassing klinken, maar ik ben momenteel in voorbereiding op mijn debuut op de marathon van 18 december in Pisa (ITA). Ik zal daarom voor Nieuwjaar aan geen enkele veldloop deelnemen wegens het risico op blessures, enkel de halve marathon van Ploegsteert (11 november) zal ik in mijn voorbereiding opnemen.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Ik kies mijn wedstrijden uit in functie van het voorjaar waar er opnieuw een marathon op het programma staat. De crossen staan in functie van de opbouw van kracht voor de marathon, dus nog niks is definitief.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Die zijn redelijk bescheiden. Ik zie het meer als een korte uitstap naar een andere afstand, want het is de bedoeling dat ik vanaf Nieuwjaar gewoon met de voorbereidingen begin voor het zomerseizoen. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging en vermits onze wintertrainingen soortgelijk zijn aan marathontrainingen, maakte ik samen met mijn coach Pieter Desmet deze keuze. Uiteraard zal ik wel de trainingsomvang wat aanpassen. Een eerste kennismaking en plezier staat voorop!”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Vermits ik niet veel in het veld te zien zal zijn, sla ik deze vraag liever over.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“We doen met onze groep veel trainingen langs het Dijlepad in Leuven waar het heerlijk lopen is. Ook komen we vaak samen in Woluwe waar het fijn lopen is richting het park. Voor de marathontrainingen doe ik thuis vele kilometers langs het Albertkanaal in gezelschap van mijn vader op de fiets. Dit is mogelijks mijn lievelingslocatie.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik verwacht wel wat van Laurens Vanderlinden. Vorig jaar al top 10 tijdens het BK, crosser pur sang, jong, getalenteerd en na een mindere zomer extra gretig.”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Kim Ruell (RESC – 18m): trainingsmakker die nu al erg goed op dreef is
* Dieter Kersten (ADD – 17m): sterke Limburger
* Veerle Van Linden (ASVO – 15m): zag haar erg sterk winnen in Dwars door Hasselt
* Astrid Verhoeven (LEBB – 14m): hopelijk verlost van blessures en kan deze winter weer het plezier terugvinden
* Vanessa Scaunet (OEH – 10m): ex-topsportschool leerling en maakt goede progressie
* Laurens Vanderlinden (DCLA – 9m): zoals hierboven besproken en ex-topsportschool leerling
* Eleonore Andre (BBS – 7m): heeft blijkbaar de beste trainer van het land
* Tomas Hendrikx (ARAC – 4m): mogelijke puntenpakker tijdens de regionale wedstrijden
* Bert Misplon (RCG – 3m): een talent dat terug de smaak te pakken heeft
* Anja Peeters (LOOI – 3m): regionale vaste waarde

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Moeilijk te zeggen. Ik maak elk jaar een mix tussen mogelijke verrassingen, Limburgers en niet te vergeten enkele ex-topsportschool atleten waar ik ooit opvoeder was. In de eerste plaats hoop ik vooral beter te doen dan tijdens de eerste ATNI-quiz!”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels