Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Isaac Kimeli (OEH)  is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Heel goed! We zijn na de KBC Nacht al gestopt met ons seizoen aangezien het EK in Amsterdam ons hoofddoel was. Half augustus zijn we dan langzaamaan beginnen opbouwen naar het crossseizoen. Ook hier ligt het doel weer op het EK zoals de vorige jaren. De trainingen verlopen veel vlotter dan vorig jaar en de conditie is ook al een stuk beter!”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“De Relays, Roeselare, het EK en Brussel. Net als vorig jaar ligt de focus na nieuwjaar op het zomerseizoen, de crossen zijn dan louter een doorgedreven training. Op het WK in Londen wil ik weer eens een stap vooruit zetten!”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“In de CrossCup verwacht ik zoals vorig jaar opnieuw voor de winst te gaan. Dit zal geen eenvoudige klus worden aangezien we er net als vorig jaar geen specifieke training(en) voor zullen inlassen en nóg meer zullen focussen op de piste. Vooral op het EK cross wil ik echt iets rechtzetten. Met mijn huidige niveau moet ik kunnen meedoen voor een mooie eindplaats!”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik denk dat de tegenstand dit jaar sterker zal zijn dan vorig jaar. Er komen een paar jonge talenten over naar de lange cross, maar net zoals vorig jaar focus ik vooral op mijzelf.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Liefst op een warme plaats, zoals binnenkort op stage in Zuid-Afrika. Mijn trainingen thuis breng ik allemaal door in Huizingen en het bos in Halle. Mijn lievelingscross is die van Roeselare.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Simon Debognies aangezien hij voor het eerst met de lange cross zal meedoen en omdat hij mij af en toe wel pijn durft te doen op training. Ik verwacht verder opnieuw een sterke Imana Truyers en hoop dat Louise Carton op haar elan van vorig jaar kan verdergaan.”

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Ik heb nog geen ploeg samengesteld.”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels