Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Wesley De Kerpel (ROBA) is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Johnny De Ceulaerde
Foto: Johnny De Ceulaerde

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Ik heb  eigenlijk nog geen echte voorbereiding gehad. Halverwege het afgelopen zomerseizoen geraakte ik helaas geblesseerd aan de lies waardoor ik de afgelopen maanden voortdurend bezig ben geweest met revalideren. Spijtig genoeg zal ik dus in een mindere conditie het veldloopseizoen aanvatten.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Ik ben begin oktober begonnen met korte duurloopjes. Nu, twee weken later, doe ik erg korte tempoblokken en wat lichte versnellingen, meer ook niet. Voorlopig staat er dus nog niets concreets op het programma. Mijn eerste echte doel zal waarschijnlijk de CC van Brussel worden. Misschien loop ik de Relays in Gent wel mee als training. Maar dan moet alles wel honderd procent goed voelen.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Als ik gezond kan trainen, dan mik ik wel hoog deze winter. Ik weet perfect hoe ik mezelf op een hoog niveau kan brengen, alleen moet ik ervoor zorgen dat ik blessurevrij blijf. Misschien ga ik dit jaar wat meer lange crossen lopen. Voorlopig is dit evenwel nog een vraagteken.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik verwacht grote sprongen van enkele atleten, al zijn er ook enkelen die de switch naar de lange crossen maken. In de korte cross zal het dus wat openliggen dit jaar. Kansen voor underdogs!”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Ik train in de winter graag op een moeilijk parcours zoals in Troostembergbos in Tielt-Winge. Ook de bossen van Averbode en Westerlo bezoek ik erg vaak. Qua wedstrijdlocatie ben ik wel fan van Brussel, Roeselare en regiocrossen zoals Bonheiden. Een variatie tussen zware ploeterparcours en snelle harde omlopen.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Robin Hendrix zie ik wel mooie dingen doen, net als zijn trainingsmakker Simon Debognies (in de mate dat we hier nog over een revelatie kunnen spreken natuurlijk).”

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Nog niemand ingeschreven. Ik ben nog diep aan het nadenken :) “

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels