De Amerikaanse hordeloopster Kendra Harrison heeft vrijdagavond het wereldrecord op de 100 meter horden verbeterd op de Diamond League in Londen. Met 12″20 scherpte ze het achttien jaar oude record van de Bulgaarse Jordanka Donkova met één honderdste aan. De kersverse wereldrecordhoudster zal wel niet op de Spelen staan in Rio de Janeiro aangezien ze op de Amerikaanse trials niet bij de eerste drie dames eindigde. Bekijk haar race (en die van Anne Zagré) hierboven.

Harrison kwam eerder dit seizoen al dicht bij het wereldrecord. In eigen land, op de Diamond League in Eugene , liet ze de klok al stoppen na 12″24, amper drie honderdsten boven het wereldrecord. Daarmee was ze ook topfavoriete om de Amerikaanse trials te winnen, waar enkel de drie eerste dames geselecteerd worden voor het Olympisch team. Nadat ze de reeksen en halve finale makkelijk overleefde, liep het in de finale helemaal niet zoals gepland. Harrison eindigde pas zesde in 12″62, enkel de eerste drie atletes (Rollins, Castlin en Ali) mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen. Hieronder kunt u deze racevideo bekijken.

1 REACTIE

  1. Het was niet Harrison die op de laatste horde viel maar Stowers. Harrison liep een slordige race,mwat veel te gespannen en werd gewoon 6e.

Reacties zijn gesloten.