Aanstaande zaterdag staat in Ninove de jaarlijkse Memorial Rasschaert op het programma. Met nog drie weken tot de Olympische Spelen zal er heel wat nationaal en internationaal geweld afzakken naar de snelle piste van atletiekclub VITA. Van Belgische zijde kunnen we mooie prestaties verwachten van de Belgian Tornado’s op de 400 meter. 

Jaques Borlée liet de organisatie immers weten dat, op Jonathan Borlée na, alle leden van de 4x400meter-ploeg aan de start zullen staan in Ninove. In de A-reeks zullen Kevin en Dylan Borlée het dus opnemen tegen hun trainingsmakkers Julien Watrin, Robin Vanderbemden en Antoine Gillet. Kevin neemt naast de 400 meter ook de 200 meter voor zijn rekening.

Peter Genyn - Foto: Wikimedia Commons
Peter Genyn – Foto: Wikimedia Commons

Naast de familie Borlée is het ook uitkijken naar een mooie Belgische strijd tussen Laetitia Libert, Manon Depuydt en Justien Grillet op de 200 meter. Zij krijgen concurrentie van het Nederlandse duo Nadine Visser en Nicky Van Leuveren, die zowel op de 200 als 400 meter staat ingeschreven.

Op de sprintnummers bij de wheelers zien we wereldkampioenen Peter Genyn en Marieke Vervoort. Zij zullen met de steun van het publiek alweer voor mooie prestaties kunnen zorgen.

Van Accom probeert het op 800

Pieter Claus en Stijn Baeten gaan in de 1500 meter op zoek naar een nieuw persoonlijk record tussen heel wat internationale subtoppers.

Bij de vrouwen zal Sofie Van Accom de meeste aandacht naar zich toe trekken op de 800 meter. Zij wil na haar knappe 4’07″30 op de 1500 meter in Heusden ook haar PR op de dubbele baanronde nog eens aanscherpen. Op de 1500 meter krijgt Zenobie Vangansbeke een herkansing na haar val in Heusden. Ze liep toen naar 4’20″95 en kan zaterdag dus zeker nog wat sneller.

Sofie Van Accom en Zenobie Van Gansebeke Foto: Peter Wagemans
Zenobie Van Gansbeke (midden) en Sofie Van Accom (rechts) – Foto: Peter Wagemans

Wat later op de avond zal Kim Ruell samen met Thomas De Bock op de 5000 meter op zoek gaan naar een mooie chrono. Beide heren toonden al een stijgend vormpeil de afgelopen weken en kunnen zich bewijzen in een internationaal veld.

Nederland en België snelst over de horden

Op de 100 meter horden gaat het jonge drietal Sarah Missinne, Dorien Van Diest en Nenah De Conick in het spoor van de Nederlandse Nadine Vissser op zoek naar een mooie tijd. Dat zal ook Dario De Borger doen bij de mannen op de 110 meter horden. Hopelijk kan hij achter bronzen medaillewinnaar in Londen Hansle Parchment (PR: 12″94) een mooie prestatie neerzetten.

Foto: Tomas Sisk
Michael Bultheel – Foto: Tomas Sisk

Op de 400 meter horden geen Axelle Dauwens, maar wel Michael Bultheel. In aanloop naar de Spelen kan hij al een mooie tijd neerzetten op de -pas volledig gekuiste- mondopiste in Ninove.

Kampnummers bezet door Belgische top

Ook bij de kampnummers vinden we heel wat Belgische toppers terug op de inschrijvingslijsten. Bram Ghuys heeft dit jaar al het hoogst gesprongen van alle deelnemers en kan dus zijn zinnen op winst zetten. Dat zal collega Hannelore Desmet allicht ook doen. Zij torent ver boven de andere deelnemers uit met haar seizoensbeste prestatie van 1m85.

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

Dat doet ook Jolien Boumkwo in het kogelstoten, zij zal allicht geen problemen kennen om als eerste te eindigen. Bij het hamerslingeren krijgt ze wel stevige concurrentie van landgenote Vanessa Sterckendries.

Geen Philip Milanov in Ninove, wel de Amerikaan Tavis Bailey die met een persoonlijk record van 65m82 bijna het niveau van onze zilveren medaillewinnaar in Amsterdam kan voorleggen.