Elise Vanderelst mag zich officieel de vierde beste juniore van de wereld op de 800 meter noemen. De atlete van MOHA zette daarmee de tot nu toe beste Belgische prestatie neer op het WK voor junioren in het Poolse Bydgoszcz. Ook Hanne Maudens deed het goed op de blauwe piste; zij staat na vier disciplines knap achtste in de zevenkamp. Op de 400 meter horden bij de mannen kon Dylan Owusu zich niet verzekeren van een plaats in de halve finale.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Dylan Owusu – Jasper Jacobs

Pech dus voor Dylan Owusu, die naar eigen zeggen een foutje maakte bij het nemen van zijn achtste horde. Met een vierde plaats in zijn reeks in 52″79 miste hij een plek in halve finale met iets meer dan een halve seconde. Zaterdag kan hij revanche nemen met het 4x400meter-team.

In de zevenkamp ging Hanne Maudens wel goed over haar horden. Met 14″75 kwam ze erg dicht bij haar persoonlijk record van 14″71 op de 100 meter horden. Ook in het daaropvolgende hoogspringen kwam Maudens dicht bij haar PR. Met 1m77, een centimeter onder haar PR, zette ze een seizoensbeste prestatie neer. In het kogelstoten wist ze dan voor het eerst een van haar records te verbeteren (11m49). Ook op de 200 meter moest haar PR eraan geloven. Haar 24″58 was eveneens goed voor een tweede prestatie onder alle deelneemsters. Met nog drie disciplines voor de boeg staat Maudens nu achtste met 3.369 punten.

Hanne Maudens - Foto: Viktor Benschop
Hanne Maudens – Foto: Viktor Benschop

Vanderelst mist medaille

Gisteren verbaasde Elise Vanderelst al menig atletiekliefhebber door zich te plaatsen voor de finale van de 800 meter. Vandaag deed ze daar nog een schepje bovenop door als vierde atlete de finish te overschrijden. Met 2’05″83 kwam ze alweer in de buurt van haar persoonlijk record dat op 2’05″05 staat. Na een trage aanvangsronde van iets minder dan 64 seconden werd er gespurt voor de medailles. De Amerikaanse Samantha Watson ging met het goud lopen in 2’04″52 voor landgenote Aaliyah Milller (2’05″06) en de Ethiopische Ketema Tigist (2’05″13). Vanderelst kwam dus wel erg dicht bij een medaille. Met het traagste PR onder alle finalisten wist ze wel haar mannetje te staan door dames die reeds goed waren voor 2’04” en 2’03” eerder dit seizoen achter zich te laten. Bekijk hieronder de racevideo.