Met zo’n 2500 aanmeldingen is de IFAM outdoor van komende zaterdag opnieuw een gigantisch succes. Naast heel wat buitenlandse toppers tekenen ook verschillende van de betere Belgen present. Ook hordeloper Erik Heggen, terugkomend na een jaar met blessureleed,  is van de partij. “De IFAM staat in het teken van wedstrijdritme op te doen.”

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Na vorig jaar een heel jaar uit te zijn geweest met een blessure, wisten we dat de eerste wedstrijden in het teken zouden staan van het juiste pasritme te vinden en wedstrijdritme op te doen. De tijden zijn nog niet zo goed, maar het gaat elke wedstrijd iets beter en ik hoop deze positieve lijn door te trekken en snel weer mijn oude niveau te halen.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM is elk jaar opnieuw een wedstrijd van een ontzettend hoog niveau op een heel goede piste. Ik heb hier een aantal jaren terug ook mijn limiet gelopen voor het EK junioren, waardoor ik hier altijd met veel plezier terugkeer.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik hoop de positieve lijn door te trekken en zou tevreden zijn vanaf een tijd onder de 51,5 seconden.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Na de IFAM loop ik normaal gezien ook de Putbos Flanderscup en de week erna trek ik naar Genève. Hier hoop ik een eerste keer dicht bij de limiet voor het EK te komen. Daarna zal het BK nog een grote kans zijn om deze te behalen.”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.