Komend weekend staat in Oordegem de IFAM gepland. Met zo’n 2500 aanmeldingen breekt de relatief jonge organisatie opnieuw alle records. Onder de deelnemers ook meerdere van de betere Belgen. Ook Zenobie Vangansbeke hoopt in het Putbosstadion hard te gaan.

Zenobie Vangansbeke op het Vlaams Kampioenschap 2016 - Foto: Jasper Jacobs
Zenobie Vangansbeke op het Vlaams Kampioenschap 2016 – Foto: Jasper Jacobs

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Mijn zomerseizoen is eigenlijk goed verlopen. Na een wisselende winter ben ik mijn seizoen gaan voorbereiden in Portugal tijdens de paasvakantie. Ik merk dat ik op training weer kleine stapjes aan het zetten ben. Dus dat geeft een boost om te blijven werken.”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“Op de IFAM is er altijd een mooi deelnemersveld met heel wat buitenlandse atleten. Daardoor krijgen ook wij Belgen vaak goede wedstrijd voorgeschoteld. Ik heb de voorbije jaren telkens deelgenomen aan de IFAM en ben al altijd zeer tevreden geweest over de organisatie.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Om te beginnen is het nog even afwachten in welke reeks ik terecht zal komen. Ik heb mij ingeschreven met mijn persoonlijke beste, maar dat staat natuurlijk al een aantal jaar op 4’14. Ik hoop toch in de B-reeks te kunnen starten en dan zo snel mogelijk te lopen. Een persoonlijk record zal er nog niet inzitten, maar ik hoop toch een stuk onder mijn tijd van het PK (4’28) te lopen. Die tijd liep ik helemaal alleen en met stevige wind. Ik denk dat ik nu een stuk sterker ben dan toen.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Ik ga nog een aantal Flanders Cups lopen en uiteraard het Belgisch Kampioenschap. Ik wil graag van week tot week mijn tijden bekijken en ze elke week wat scherper proberen te stellen. We zien wel waar we uitkomen op het einde van het seizoen.”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.