Ophef in Marokko. Daar heeft de politie immers meerdere personen opgepakt die verdacht worden van dopingpraktijken. Het was de Marokkaanse atletiekfederatie die het nieuws bekendmaakte.

Onder de verdachten zouden verschillende (ex-)atleten zitten. “Er werden meerdere mensen gearresteerd waaronder ook leveranciers van doping aan atleten”, aldus de Marokkaanse atletiekliga. Over het aantal arrestaties en de identiteit van die personen wordt voorlopig niet gecommuncieerd. Er circuleren echter berichten over minstens 8 arrestanten en in de Marokkaanse media wordt verder gewag gemaakt van “atleten van hoog niveau, die deel uitmaken of uitgemaakt hebben van de nationale selectie”.

Samen met de arrestaties zouden verschillende huiszoekingen in ziekenhuizen en apotheken gebeurd zijn.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.