Damien Broothaerts zette gisteren in het Tsjechische Jablonec voor de laatste keer zijn zinnen op de limiet voor het WK indoor. Nadat de RESC-atleet op het BK indoor met 7″69 amper twee honderdsten te kort kwam voor de gevraagde 7″67, verliepen de wedstrijden in Jablonec niet zoals verhoopt. Broothaerts kwam uit op 7″81 in de reeksen en 7″84 in de finale en liet in beide races slechts enkele horden overeind staan. De wedstrijd in Tsjechië was voor Broothaerts de laatste kans om zich te kwalificeren voor het WK indoor, maar dat kampioenschap moet de poulain van Jacques Borlée bijgevolg aan zich voorbij laten gaan. De selectieperiode loopt immers morgen af, op maandag 8 maart, aangezien op 17 maart het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Portland al van start gaat. Enkel de 4x400m-ploeg bij de mannen is momenteel geselecteerd, en tenzij er vandaag nog verrassingen uit de bus komen op het Brussels indoorkampioenschap in Gent, blijven de Belgian Tornados de enige Belgische vertegenwoordigers.