De beste Belgische atleten verzamelden afgelopen weekend in het Koning Boudewijnstadion voor een strijd om de nationale titels. Damien Broothaerts moest door een knieblessure vanaf de zijlijn toekijken, de veelvuldig nationaal kampioen op de hoge horden nam ook vorig jaar niet deel. Broothaerts werkt momenteel hard aan zijn revalidatie, het WK Masters in september is het hoofddoel.

Broothaerts bereidt met hulp van kinesisten zijn terugkeer voor, maar daarnaast blijft hij ook actief als trainer van een reeks sprinters en mag hij gerust een mentor worden genoemd van de broers Borlée. Lange tijd trainde hij samen met de 400m-lopers bij coach Jacques Borlée, als boezemvriend kent hij ze intussen vanbinnen en vanbuiten. De 35-jarige Broothaerts deelt maar wat graag zijn expertise en ervaring met jong en oud, voor onze camera analyseerde hij zaterdag de kansen van de broers Borlée en de dominantie van Eline Berings. Voorts blikte hij ook vooruit op het WK Masters en de halve finale op het WK voetbal, tussen moederland Frankrijk en België.

Bekijk het gesprek hierboven.