De Belgian Tornados zullen in maart niet deelnemen aan het WK indoor in China, dat maakte Le Soir afgelopen dinsdag bekend. De aflossingsploeg bracht twee jaar terug een bronzen plak mee uit Birmingham, maar zal dit jaar niet op zoek gaan naar nieuwe eremetaal. De Belgian Cheethas beslissen normaliter later over hun deelname.

De Olympische Spelen in Tokio staan bij veel atleten met stip aangeduid waardoor een verre trip naar het Chinese Nanjing niet bij iedereen in de planning past. Zo klinkt het ook bij de Belgian Tornados, die komende zomer hun kunstje vanop het WK in Doha willen overdoen en willen jagen op hun eerste olympisch eremetaal. Het WK in Doha speelde echter eveneens een rol in de beslissing van de Tornados. Doordat dit kampioenschap pas eind september van start ging, werd de voorbereidingsperiode op de Spelen korter dan gewoonlijk en zou er geen ruimte overblijven voor een tussentijdse piekperiode. Eerder gaf Nafi Thiam om diezelfde reden al forfait.

In tegenstelling tot hun mannelijke collega’s is er bij de Belgian Cheetahs nog niet beslist over hun deelname. Zij werden in oktober nog vijfde op hun eerste WK outdoor, maar mochten nog nooit eerder proeven van een WK indoor. De interesse is echter zeker aanwezig bij de 4x400m-ploeg, al is het naar eigen zeggen nog te vroeg om een definitieve beslissing te nemen.