Het zomerseizoen lijkt even tot rust te zijn gekomen na een spetterende EK-week in Berlijn. Niks is minder waar, aangezien er de komende weken nog heel wat moois op de planning staat. De Memorial Jos Verstockt van morgen is één van de afspraken. Een resem mooi namen zakt dan ook af naar het Netestadion in Lier.

Kobe Vleminckx speelt als het ware een halve thuismatch op de 100m en 200m. Vleminckx, die nu al uitkijkt naar het EK voor beloften van komende zomer, misliep op een haar na de EK-limiet. Hij komt echter nog een aantal keer in actie. Morgen begint hij aan die reeks. Op zowel de 100m als op de 200m moet hij vooral kijken naar de Surinamer Jeffrey Vanan, die dit jaar al sneller was op de 100m. Op de dubbele afstand topt Vleminckx dan weer de inschrijvingslijsten. Wie ook op die lijsten prijkt, is de enige echte Damien Broothaerts. De hordeloper stoomt zich klaar voor het WK bij masters. Dat WK begint op vier september in het Spaanse Malaga. Broothaerts loopt in Lier een race met hoge horden (juniorenhoogte, aangezien masters op die hoogte lopen) en een vlakke 100m.

De 100m en 200m bij de vrouwen lijken af te stevenen op een Nederlands onderonsje met Janice Babel en Sacha Van Agt in de hoofdrol. Uit Belgische hoek wordt het uitkijken naar wat thuisloopster Elise Mehuys in haar mars heeft. Mehuys verbeterde haar PR’s dit jaar naar respectievelijk 11”83 en 23”90 op de 100m en 200m.

Tim Van De Velde – Foto: Alain Sennesael

Christian Iguacel loopt eveneens voor eigen volk. De man van LYRA waagt zich aan een baanronde. Op de 400m is het verder uitkijken naar de Duitser Torben Junker, die dit jaar al naar 46”17 snelde. Over naar de dubbele baanronde bij de vrouwen waarin de Oekraïense Halyna Sishko al tot 2’02”59 kwam dit jaar. Mathilde Deswaef start als snelste Belgische met een PR van 2’08”37. Bij de mannen voert de Australiër Dylan Stenson het veld aan met 1’47”04. Na hem volgen enkele Belgische namen met onder andere Aurèle Vandeputte, Quentin Kebron én Viktor Benschop. Benschop maakt zijn wederoptreden op de piste na een jaar vol blessures. Tim Van de Velde hoopt dan weer net onder 1’50 te duiken, om een zoveelste barrière te slopen. 800m-specialist Aaron Botterman schuift voor de gelegenheid één afstand op. Hij beproeft zijn succes tijdens de 1500m.

Één dame op de deelnemerslijst liep ooit al onder 13” op 100m horden, namelijk onze noorderbuur Sharona Bakker. Haar laatste duik onder die tijd dateert van vorig jaar, maar haar PR van 12”85 mag er absoluut wezen. Bakker zal strijden om de winst tegen Sarah Missinne, die dit jaar al goed was voor 13”19. Chloë Beaucarne, die samen met Missinne traint onder de vleugels van Patrick Himschoot, heeft het derde SB staan met 13”45.

Op de lage horden wordt het vooral uitkijken naar Lewis Romel. De Jamaicaan dook al meermaals onder 50” op 400m horden. Denis Hanjoul kennen we voornamelijk van de hoge horden. In Lier opteert Hanjoul echter voor de lage versie. Zijn PR dateert van 2014 en bedraagt 53”93.

Foto: Alain Sennesael

In het verspringen komt Mathias Broothaerts in actie. Broothaerts maakt na een lang blessureleed zijn comeback voor eigen volk. Om de winst zal de verspringer van LYRA naar alle waarschijnlijkheid niet meestrijden, aangezien Saleh Alhaddad uit Koeweit en Fabian Florant uit Nederland dit seizoen al goed waren voor respectievelijk 7m64 en 7m62. In het hoogspringen kijken we uit naar Thomas Carmoy. De achtste van het WK voor junioren neemt het ook op tegen Damien Broothaerts tijdens de 110m horden. Ben Broeders komt dit seizoen niet meer in actie. Zijn trainingsmakker Frederik Ausloos doet dat wel nog. Met zijn PR van 5m30 voert hij dan ook de polsstokkers in Lier aan. Bij de vrouwen gaat die eer naar de Nederlandse Killiane Heymans, al wordt ze op de voet gevolgd door Aurélie De Ryck. De Ryck sprong deze zomer al over 4m30.

In de werpnummers komen volgende vaste waarden in actie. Katelijne Lyssens gaat opnieuw discuswerpen en lijkt op papier de grote favoriete. Timothy Herman zal wederom proberen om zijn speer zo ver mogelijk te werpen. Herman vindt in Lier een deelnemersveld op maat met onder meer de Nederlandse Lars Timmerman die in het verleden zijn speer al net iets verder wierp dan het PR (78m98) van onze landgenoot. Rémi Malengreaux zal hetzelfde kunstje proberen, weliswaar met een hamer.

De volledige deelnemerslijst vindt u hier.

Het uurrooster kan u dan weer hier bekijken.