De ondertussen al voorlaatste manche van de Joker+ CrossCup vond vandaag plaats in Dour. Alsof het zware parcours nog niet genoeg was, werden de atleten tijdens hun veldloop getrakteerd op een portie regen, sneeuw en bijbehorende modder. Hieronder een kort overzicht van de wedstrijden bij de senioren.

Carton knoopt aan met winst

Louise Carton - Foto: Peter Wagemans
Louise Carton – Foto: Peter Wagemans

Louise Carton van ACME moest de vorige manche in Rotselaar laten schieten door fysieke ongemakken, waardoor Veerle Dejaeghere van AVR nog eens kon proeven van de leiderstrui in het klassement. Vandaag toonde Carton dat ze klaar is om volgende week in Wachtebeke op het BK te schitteren. Ze verwees Dejaeghere naar de tweede plaats en finishte met een voorsprong van 15 seconden. Imana Truyers van AVT vervolledigde het podium. Astrid Verhoeven kwam voor het eerst sinds lang aan de start van een manche van de CrossCup. De atlete van LEBB deed het meer dan uitstekend met een knappe vijfde stek. In het klassement zijn er geen al te grote verschuivingen, op uitzondering van het haasje over tussen Carton en Dejaeghere.

De Bock verrast favorieten

Bij de senioren mannen werd het uitkijken naar de terugkeer van Bashir Abdi. De Gentenaar maakte zijn comeback na heel wat blessureleed. Meestrijden voor de winst zat er nog niet in voor de atleet van RCG, maar hij kon wel de wedstrijd met een lach op zijn gezicht afwerken. Zijn zesde plaats in de uitslag was dan ook eerder bijzaak. De strijd om de winst werd toch bijzonder in vergelijking met de vorige manches. Isaac Kimeli en Thomas De Bock, beiden van OEH, lijken op het juiste moment terug de goede benen te pakken hebben. De Bock was ontketend en ploegmaat Kimeli moest ook passen. Kimeli deed echter wel een goede zaak met het oog op de eindwinst. Hij bleef namelijk Jeroen D’hoedt van CABW voor, die de voorbije wedstrijden ongenaakbaar was, maar nu zijn meerdere moest erkennen in het duo en vierde werd. D’hoedt liet na de wedstrijd weten dat hij een beetje ziek was en hoopt op meer volgende week op het BK. Ook Yannick Michiels van VMOL bikkelde vooraan mee. Hij mocht de heren van OEH flankeren op het podium.

Vandenberghe en Kersten de beste in het korte werk

Dieter Kersten - Foto: Tomas Sisk
Dieter Kersten – Foto: Tomas Sisk

De korte cross bij de vrouwen werd een kolfje naar de hand van Yentl Vandenberghe. De specialiste op de 800m van AVLO haalde het van Marine Lecart en Aline Gerardy. Bij de heren waren de youngsters aan het feest. Leider in het klassement, Dieter Kersten van ADD, verstevigde zijn positie door naar de winst te snellen. Opnieuw een duo van OEH op het podium, maar deze keer geen één en twee. Simon Debognies werd tweede en Robin Hendrix knap derde.

De uitslagen kan u hier raadplegen