Damien Broothaerts heeft op de wintereditie van het WK voor masters twee gouden plakken behaald. In het Poolse Torun was de atleet van RESC, die onlangs zijn 36ste verjaardag vierde, de beste op de 60m horden en de 200m in de categorie M35. Op beide nummers scherpte hij zijn eigen BR aan naar respectievelijk 7″97 en 22″13.  Outdoor was Broothaerts ook goed voor de wereldtitel op de 110m horden. De afgelopen dagen vielen nog drie Belgen in de prijzen.

Met 40 Belgen in het Poolse Torun is er geen sprake van een extreem grote delegatie. Polen komt als gastland namelijk met maar liefst 800 atleten opdraven. Toch konden naast Broothaerts ook drie andere Belgen een medaille op zak steken. Te beginnen met Patrick Van Daele in de categorie M55. Van Daele, een afstandsloper voor ROBA, kwam in actie tijdens de veldloop. Na 8 kilometer legde de atleet beslag op de derde plaats. Een gelijkaardig verhaal voor Kathleen Steenhaut van VS. Steenhaut haalde ook haar gram tijdens de veldloop in de categorie W50. Een tweede bronzen plak voor ons land. Steenhaut won zojuist ook het brons tijdens de halve marathon met een tijd van 1u24:52.

In het gewichtwerpen zorgde Margareth Tomanek voor de eerste Belgische wereldtitel op het WK voor masters in Torun. Ze wist haar 5,45 kilogram zware projectiel te laten landen na 13m00.

De uitslagen van het WK voor masters kan u hier raadplegen.