Het eerder uitgestelde WK indoor in Nanjing, dat dit jaar origineel gepland stond, wordt nu ook uitgesteld naar 2023. Dat meldt World Athletics in een persbericht. Er is volgens World Athletics en het lokale organisatiecomité in China een te geringe kans om in alle veiligheid te kunnen organiseren begin 2021. Ook het strenge preventiebeleid van China speelt een rol in het uitstel. In 2022 staat het WK indoor in Belgrado gepland. 

Het lijkt stilaan de normaalste zaak van de wereld om grote kampioenschappen te verschuiven, maar het eerder uitgestelde WK indoor in het Chinese Nanjing krijgt nogmaals een nieuwe datum. De blijvende coronapandemie betekent een te grote onzekerheid voor zowel de veiligheid van de atleten als hun omkadering. Het indoorseizoen duurt ook te kort om nog mogelijk uit te stellen naar later in 2021. Gezien de vele moeite die de stad Nanjing al geleverd heeft, krijgt het alsnog een WK dus, maar wel pas in 2023. Dat betekent dat het eerstvolgende WK in zaal georganiseerd wordt in Belgrado 2022. Beide steden zijn akkoord gegaan met die beslissing waardoor er in twee opeenvolgende jaren om de wereldtitels kan gestreden worden.

Ondanks het uitstel moeten internationale atleten de kans krijgen om begin 2021 wel in actie te komen dankzij de World Indoor Tour met maar liefst 26 wedstrijden tussen eind januari en eind februari. Het EK indoor in het Poolse Torun vindt voorlopig plaats zoals voorzien op 5 tot 7 maart. Het WK indoor in Nanjing was begin dit jaar één van de eerste grote sportevenementen waar de stekker werd uitgetrokken vanwege de verspreiding van het coronavirus.