Op de Franse indoorkampioenschappen in Clermont-Ferrand is Teddy Tamgho voor het eerst sinds mei vorig jaar weer in actie gekomen. De Fransman, die met 17m92 het wereldrecord indoor bezit, keerde terug na een afgescheurde achillespees. Hij greep de titel met een sprong van 16m98.

Tamgho raakte in 2015 onmiddellijk na het herstel van een zware blessure opnieuw ernstig gekwetst. Nu is de wereldkampioen outdoor van 2013 dus terug. De excentrieke Fransman maakte het nog spannend en ging pas in zijn vierde poging naar de leiding, met zijn sprong van 16m98. Voor een selectie voor de Spelen is 17m05 nodig.

In Clermont-Ferrand kwamen ook twee Belgen in actie die bij een Franse club zijn aangesloten. Damien Broothaerts kon zich niet voor het WK plaatsen: in de reeksen kwam hij tot 7″82, in de finale liet hij 7″75 optekenen. De limiet staat op 7″67. Rani Nagels kwam in de 200 meter tot 24″82 en plaatste zich niet voor de finale.