Heel wat Belgen trokken vandaag richting Zwitserland voor de Europe Athléthisme Promotion (EAP) meeting in Genève. Velen onder hen gingen op zoek naar een EK-limiet maar uiteindelijk kwamen er geen extra EK-tickets uit de bus. Axelle Dauwens kwam met 56″73 op de 400 meter horden het dichtst bij Amsterdam. Zij miste de limiet, die op 56″68 staat, op amper vijf honderdsten.

Iets na het middaguur kregen we meteen een mooie wedstrijd te zien op te 400 meter bij de mannen. Julien Watrin, Antione Gillet en Dylan Borlée namen het tegen elkaar op in regenachtige omstandigheden. Met respectievelijk 47″36, 47″58 en 48″04 konden de leden van de Belgian Tornado’s niet meteen van goede prestaties spreken, maar gezien de enorm slechte omstandigheden is er ook geen reden tot paniek. Seppe Thys, die in de vierde reeks van start ging, leek nog het beste met de regen om te kunnen gaan. Hij mocht zich ‘snelste Belg van de dag’ noemen met zijn 47″25. Bij de vrouwen parkeerde Cynthia Bolingo volledig in de laatste rechte lijn. Zij klokte 58″02.

Foto: Tomas Sisk
Seppe Thys – Foto: Tomas Sisk

Ook Dario de Borger(14″10) en Damien Broothaerts(14″24) moesten het in regenachtige omstandigheden doen. In de reeksen bleven beide atleten boven de veertien seconden. In de finale kon enkel Broothaerts zijn tijd nog verbeteren tot 13″95.

In de late namiddag kwam gelukkig de zon van achter de wolken en konden de atleten van de 400 meter horden toch nog in relatief goede omstandigheden hun wedstrijd afwerken. Michael Bultheel liep in de buitenbaan bij de mannen naar 49″93. Erik Heggen kwam tot 51″59.

Tot slot liet ook Cedric Nolf nog 7m6 optekenen in het verspringen en liepen de snelle vrouwen Olivia Borlée, Sarah Rutjens en Hanne Claes op de 100 en 200 meter naar respectievelijk 11″62 – 23″44, 11″92 – 24″01 en 11″96-24″18.

De Coninck bevestigt vorm

In de reeks van Axelle Dauwens startte ook onze Europees juniorekampioene op de 400 meter horden Nenah De Coninck. De amper 19-jarige atlete liep in de baan naast Dauwens en ging er als een speer vandoor. Op een gegeven moment liep de atlete van Atletiek Vlaanderen zelfs even aan de leiding. In de laatste rechte lijn moest ze haar snelle start wel bekopen en zakte ze enkele plaatsen terug. Uiteindelijk kwam ze na 57″62 over de streep, haar tweede snelste tijd van het seizoen. De Coninck dook zo ook voor de derde keer dit seizoen onder de EK-limiet voor beloften die op 57″90 staat.

Foto: Peter Wagemans
Foto: Peter Wagemans

Bekijk de resultaten uit Genève hier.
Via deze link kan u alle wedstrijden herbekijken.