De actie van werpster Jolien Boumwko, die met een crowdfundingsproject 2000 euro ophaalde om haar olympische droom te verwezenlijken, heeft ook andere atleten aan het denken gezet. Polsstokspringster Fanny Smets lanceerde op haar website een nieuw project waarmee ze hoopt 6000 euro binnen te halen. Kort na het lanceren staat de teller al op ruim 2000 euro.

Voormalig nationaal recordhoudsters Fanny Smets, die een persoonlijke beste heeft van 4m40, moet voor de Spelen van komende zomer nog 10 centimeter hoger gaan. Om die 10 centimeter te verwezenlijken heeft de 29-jarige ongeveer 6000 euro nodig. Het geld is vooral nodig voor transportkosten, het loon van haar trainers en trainingskampen. Smets verloor pas nog haar contract bij ADEPS, de Waalse tegenhanger van Bloso.

“Ik ben zeker dat de olympische limiet binnen mijn bereik ligt”, aldus Smets. “Ik werk er elke dag hard voor. Ik heb de voorbije jaren opgeofferd aan deze gekke sport.”

Lees meer over het crowdfundingproject op fannysmets.be/#roadtorio.