De Spaanse atlete Marta Dominguez (40) krijgt een schorsing van drie jaar, en verliest haar wereldtitel die ze in 2009 behaalde. Het internationaal sporttribunaal TAS acht Dominguez schuldig aan doping wegens afwijkende waarden in haar biologisch paspoort. Die verdachte waarden waren al eerder aan het licht gekomen, maar werden tot een zaak gedreven doordat de Spaanse bond zich niet wou neerleggen bij een dopingschorsing.

In 2013 wou de internationale atletiekfederatie (IAAF) Marta Dominguez al een schorsing geven van vier jaar. Zij vonden opvallende waarden in haar bloedpaspoort die wezen op dopinggebruik. De Spaanse atletiekbond vond die waarden echter onbetrouwbaar, en in maart 2014 werd Dominguez door de Spaanse atletiekfederatie vrijgesproken.

Alsof het dossier nog niet ingewikkeld genoeg was stapte de IAAF daaropvolgend naar het TAS, om haar vrijspraak aan te klagen. Vandaag kwam er dan eindelijk een definitieve uitspraak uit de bus: de voormalige Europees kampioene veldlopen wordt voor vier jaar geschorst en haar prestaties tussen 5 augustus 2009 en 4 januari 2013 worden geschrapt. Zo verliest ze haar wereldtitel die ze in Berlijn op de 3000m steeple behaalde, en haar zilver van het EK in 2010. Op de Olympische Spelen in Londen werd ze nog 12de op de steeple.