Nu de Relays in Gent achter de rug zijn is het zondag tijd voor de eerste individuele Joker+ CrossCup wedstrijd. Het zanderige decor in Mol zal een eerste echte waardemeter zijn voor alle deelnemers. De Belgen worden overigens uitgedaagd door de Ierse en Zwitserse nationale ploeg, daarbovenop zakken ook nog heel wat Nederlanders af naar Mol.

Louise Carton zette vorig jaar in Mol de toon voor de rest van het seizoen en zal dat dit jaar ongetwijfeld willen herhalen. Veerle Dejaeghere zal het haar opnieuw heel moeilijk willen maken, maar ook de Britse Emily Gorecka, vorig jaar 2 plaatsen achter Carton op het EK veldlopen, zal Carton het vuur aan de schenen leggen.  De rest van de internationale tegenstand zal vooral komen van de Zwitserse Martina Tresch en haar landgenoot en Europees steeplekampioene  Fabienne Schlumpf.

Bij de mannen zullen alle ogen gericht zijn op Isaac Kimeli en zijn trainingsmakker Thomas De Bock. Na hun overwinning van vorige week lijken zij de te kloppen mannen. Ze zullen vooral moeten oppassen voor thuisloper Yannick Michiels, die gebrand is op een knalprestatie voor eigen volk. Op internationaal vlak moet Kimeli vooral oppassen voor Andres Voijta, deze zomer goed voor 7’53″81 op 3000m, en natuurlijk ook van Dennis Licht, de man die vorig jaar de overwinning afsnoepte van Pieter-Jan Hannes. Hannes zal overigens niet starten in Mol. Tot slot is er nog Alex Kibet, de Keniaan die bij VAC is aangesloten liep vorige week al heel sterk en zal zondag enkel blij zijn met de overwinning.

Pakt Dennis Licht zondag twee op twee? - Foto: Tomas Sisk
Pakt Dennis Licht zondag twee op twee? – Foto: Tomas Sisk

Heel wat sterke junioren dan in de korte cross. Simon Debognies neemt het na lange tijd nog eens op tegen tweeling Maarten en Dieter Kersten. Rechtstreekse concurrentie komt er van Belgisch kampioen Ismaël Debjani en de winnaar van vorig jaar Abdellah Dacha.

Het volledige programma kan u hier raadplegen.

De deelnemerslijsten kan u hier terugvinden.