Ook trainer en ex-atleet Pieter Desmet was aanwezig op de Joker+ CrossCup Relays te Gent. In het recreatiepark de Blaarmeersen kwamen zijn atleten namelijk in actie voor de start van het veldloopseizoen. “Op het eerste zich heeft iedereen het wel goed gedaan”, zo vertelde hij ons. Maar wij waren vooral geïnteresseerd in zijn pupil Kim Ruell, die met RESC zondag het podium vervolledigde. Na een zomer die niet is uitgedraaid op een sprookje, leek de 28-jarige steepleloper op het bochtige parcours opnieuw in grote vorm te zijn. “Kim heeft zeer slim gelopen. Hij bouwde stelselmatig op en kon met een spurtje op het einde mooi derde worden.” Veel trainen is niet altijd even gemakkelijk voor de pupil van Pieter Desmet: “Door het werk moet hij er altijd vroeg uit waardoor twee keer trainen per dag bijna onmogelijk is.” Toch waren we ook wat nieuwsgierig naar hoe het gaat met zijn vriendin, Lore Tack, en wat hij vond van de marathonprestatie die Koen Naert enkele weken geleden neerzette. Het uitgebreide interview met gewezen Belgisch kampioen veldlopen Pieter Desmet kan u hierboven bekijken.