Het recept voor de Corrida Bulloise in het Zwiterse stadje Bulle is simpel: acht rondjes van welgeteld één kilometer. Aan de start onder meer de lokale held Julien Wanders, die midden oktober het Europees record scherper stelde op 10km op straat, maar ook onze landgenoten Isaac Kimeli en Yannick Michiels tekenden present. De Belgen kwamen niet echt in het stuk voor na een heuse kanonstart van Wanders. Ze werden respectievelijk vijfde en elfde.

De 43ste editie van de Corrida Bulloise leek op papier een kolfje naar de hand te gaan worden van thuisloper Julien Wanders. De organisatie trommelde echter het Keniaanse talent Moses Koech op. Geen nobele onbekende, aangezien hij  tijdens de recordrace van Wanders in het Zuid-Afrikaanse Durban op een handvol seconden na de Zwitser volgde. Koech was dan ook de enige die in de buurt leek te komen van een ontketende Wanders. Het eerste rondje werd afgehaspeld in een hallucinante 2’39. Daarna ging het tempo relatief omlaag, aangezien het Zwitserse toptalent de koers kon controleren. Bij zijn achtervolgers onder meer Isaac Kimeli en Yannick Michiels, weliswaar op een respectabele afstand van de winnaar. Wanders zou over de streep komen na 22’27, goed voor een gemiddelde van 2’48 per kilometer. Bovendien deed hij met die chrono maar liefst 12″ van het parcoursrecord. De winst in Bulle leverde hem overigens naast een geldprijs ook een koe op (this must be Switzerland).

https://www.instagram.com/p/BqSjusDBAvl/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1anq30m3leebo

De nummers twee en drie werden de Marokkaan Talbi Zouhair en Koech, die maar liefst 40 seconden moesten toegeven op Wanders. Koech gokte en verloor door mee te starten met zijn teamgenoot bij het NN Running Team. Ook het koude weer in Bulle (om en bij het vriespunt) hielp de Keniaan niet vooruit. Isaac Kimeli kon zoals altijd een beroep doen op zijn sterk eindschot, waardoor hij van de achtste naar de vijfde plaats opschoof. Die vijfde plaats ging weliswaar gepaard met een achterstand van bijna een minuut op de winnaar. Yannick Michiels viel net buiten de top tien met een 11de stek.

“Het was een heuse strijd bij de start. Er vielen meteen gaten bij de start. Ik heb me in een groepje geposteerd en degelijk proberen opbouwen. Zo’n ambiance heb ik nog niet meegemaakt. Qua beleving is het echt wel de moeite, ook voor de fans. Vandaag was een leuke test. Ik kwam naar hier om me te amuseren en dat is bij deze gelukt. Volgende week is het voor echt in Roeselare”, vertelde Kimeli achteraf.

Yannick Michiels – Foto: Peter Wagemans

“Het ging vrij goed vandaag. Ik ben voor mijn doen rustig van start gegaan. Het trekken en duwen is niet aan mij besteed, dus daar heb ik me uit proberen houden. Vervolgens ben ik met een mooi groepje aan een inhaalrace begonnen. Ik kreeg Isaac nog in zicht, maar de laatste twee ronden deden pijn. Ik houd van zo’n wedstrijden op een klein parcours. Het is geweldig qua sfeer en interessant voor de toeschouwers. Met het oog op Roeselare ga ik nog twee keer prikkelen op training”, aldus Michiels na zijn race.

Fotofinish bij de vrouwen

Bij de vrouwen geen soloslim, maar een heuse sprint tussen de Zwitserse Fabienne Schlumpf en de Keniaanse Cynthia Chepchichir. Beide dames zouden allebei 19’41 doen over hun 6km doorheen de straten van het sympathiek stadje. Schlumpf deed twee tienden beter dan haar Keniaanse concurrente, waardoor de twee koeien allebei in Zwitserse handen bleven.